Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nem félünk a Napolitól

A Juventus edzője, Antonio Conte a Bianconeri borghesianai edzőközpontjában adott interjút.
„Kemény mérkőzésre számítok, talán az eddigi szezon legnehezebb meccse következik. Egy olyan Napolival találkozunk, amely mostanában nagyszerű dolgokat visz végbe, amiért a csapat, Mazzari és a klub is megbecsülést érdemel. Ahogy minden ellenfelünket, úgy őket is tiszteljük, de nem félünk tőlük.”
„6 évvel ezelőtt még a Serie C-ben szerepeltek. Egy komoly projektnek és a nagy lelkesedésnek köszönhetően tavaly már a Scudettóért harcoltak. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy továbbjutnak a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé. Ne felejtsük el, hogy azt a Manchester Cityt győzték le, amely dominál Angliában… Mindez kitűnő példája annak, hogy a munka, egy bizonyos idő és türelem után, meghozza gyümölcsét.”
Egy nápolyi győzelemmel tovább növelhetné előnyét a tabellán az Öreg Hölgy, és egy kis lélegzetvételhez jutna a szoros követőcsoport előtt. Ugyanakkor Conte figyelmeztetett, hogy a versenyfutás még teljesen nyitott, és külön kiemelte a Milan feléledését.
„7 pont volt a hátrányuk, majd az utóbbi 7 meccsükből 6-ot megnyertek, mindössze Firenzében játszottak döntetlent, miközben például a Barcelonával is összecsaptak a Bajnokok Ligájában. Viszont más csapatok is veszélyt okozhatnak, mint például a Lazio, a Napoli, az Udinese, a Roma vagy az Inter. A lehető legtöbb pontot kell megszereznünk a lehető legrövidebb időn belül, hogy valami hosszantartót építsünk.”
Claudio Marchisio hiányozni fog a holnap esti ütközetről, miután sárga lapot 
kapott a Biancocelesti elleni mérkőzésen. Az 5 gólos középpályás nagyon fontos láncszeme az új Juventusnak, és Conte is beismerte, hogy a csapat meg
 fogja érezni Claudio hiányát.
„Különleges tulajdonságai vannak: nagyszerűen tör előre, technikailag képzett és a pálya mindkét felén képes játszani. Tudjuk, hogy a Napoli szeret a széleken operálni, úgyhogy kidolgozzuk, hogyan helyettesítsük Claudiót. Kár, hogy egy ilyen fontos játékos fog hiányozni, de egyúttal kíváncsi is vagyok, hogy az alternatívák hogyan fognak teljesíteni.”


juventushungary.hu