Recent comments

Friss Hírek

TIM-kupa: Az Inter nyolcadik sikere



Nyolcadik alkalommal nyerte meg a TIM-kupát az Internazionale, miután a Bariban megrendezett háromcsapatos tornán legyőzte előbb a Juventust, majd a Milant is.

A második helyen a torinóiak végeztek, így tulajdonképpen megismétlődött a tavalyi végeredmény.

Internazionale–Juventus

A milánóiak védelme már a második percben kihagyott, de torinói támadók szerencsétlenkedtek, nem éltek az ajándékba kapott lehetőséggel. Támadásban maradt a Juve, az Inter így meglepetésre rögtön az első helyzetét gólra váltotta.

A brazil Lúcio hibázott nagyot (a nyáron éppen az Intertől érkező brazil védő el akart fejelni egy földről felpattanó labdát, ám az furcsa gellert kapva átpörgött felette), így került ziccerbe Philippe Coutinho, aki nyolc méterről nem hibázott (1–0).

A megzavarodott torinói védelemmel szemben az Inter egy perccel később majdnem megduplázta előnyét, ám a jobb szélről belőtt labda elsuhant keresztbe a kapu előtt. Ez magához térítette a Juvét, amely ismét mezőnyfölényre tett szert, ám hiába, a nehéz, csúszós talajon nem sikerült egyenlítenie.

Juventus–Milan

Kiegyenlített, hullámzó mezőnyjátékkal indult a találkozó, amely döntően a két tizenhatos között folyt, a középpályákat gyorsan átjátszották a felek, a szűrés egyik félnek sem volt erőssége.

Az idő múlásával a Juventus harcolt ki magának némi fölényt, ez a helyzetekben is megmutatkozott, mégis egy büntető kellett, hogy a vezetést megszerezzék. Bakaye Traoré buktatta az őt lecselező Mirko Vucsinicset, aki a bal alsóba helyezve higgadtan értékesítette a tizenegyest (1–0).

A hátrányba kerülő Milan életjelet adott magáért, nagyon küzdött az egyenlítésért, de csak helyzetekig jutott, egalizálásig már nem. A torinóiak így örülhettek a győzelemnek, annak már kevésbé, hogy Simone Pepe izomsérülés miatt kért cserét, Martín Cáceres pedig hordágyon hagyta el a pályát, de Vucsinics is görcsök közepette fejezte be a mérkőzést.

Milan–Internazionale

A Milan többet kezdeményezett városi ellenfelénél, ám az Inter gyors kontráiban több volt a gólveszély, mígnem a 16. percben Stephan El Shaarawy csapott le bátran a balösszekötő helyén egy hulló labdára.

Nem ijedt meg a nyújtott lábbal repülő Cristian Chivutól, majd a megigazított labdát tíz méterről gondolkodás nélkül a kapu bal oldalába vágta (1–0).

Tíz perccel később egy jobb oldali Inter-támadásnál remekül jött középre a labda, amelyet az ellenállást nem tűrően berepülő Fredy Guarín fejelt a Milan kapujába (1–1).

A 33. percben a felezővonalnál végzett egy gyorsan egy szabadrúgást az Inter, a labdát kapó szemfüles Rodrigo Palacio a jobbösszekötő helyén tört előre, majd a kaputól tizenkét méterre kilőtte a hosszú, jobb alsót (1–2).

TIM-KUPA, 2012


Internazionale–Juventus 1–0 (Coutinho 12.)



Juventus–Milan 1–0 (Vucsinics 31. – 11-esből)



Milan–Internazionale 1–2


(El Shaarawy 16., ill. Fredy Guarín 26., Rodrigo Palacio 33.)


A torna végeredménye: 1. Inter 6 pont (3–1), 2. Juventus 3 (1–1), 3. Milan 0 (1–3)


NSO.hu