Recent comments

Friss Hírek

Rocchi: A BL elérése a cél


A Lazio is gőzerővel készül a bajnokságra, a napokban Tommaso Rocchi  csapatkapitány az alábbi nyilatkozatot adta:

Mi a különbség az idei felkészülésben a múlt szezonhoz képest?

Alapvetően már az is, hogy az erdőben is futottunk. Elsősorban a nyugalom miatt, ez fontos. 

Formelloban már edzettünk együtt, de lényeges ez a fajta összetartás is, főleg az újak, visszatérők miatt. Az egész éves kemény munkánk alapja ez.

Mi a véleménye az új edzésmódszerekről?

Meglepő volt korán felkelni, majd reggeli nélkül futni. Közel 25 perc alatt 6 km volt a táv. De ezek is kellenek, hogy nagy eredményeket érjünk el. A cél az, hogy mindig jobbak legyünk.

Első benyomások Petkovicról?

A fönök egy kedves, céltudatos és közvetlen ember. Világosan, nem mellébeszélve mondja el mit szeretne. Keményen dolgozunk, mert tudjuk eredményre vezet, és kölcsönös a tisztelet. Nagyon tájékozott, felkészült, meghallgatja a pályán és azon kívüli problémáinkat is. Nagyon jó a benyomásom róla. 

Célok az idei évre?
Célom elérni, majd megelőzni Giordano Brunot. Amennyire lehet segítsem a csapatot gólokkal, jó játékkal. Közös cél a BL elérése. 

A múltban mindig egy apróság hiányzott, az most meglehet. Győztes hozzáállás kell, és ráeröltetni az akaratunkat az ellenfélre. 

 Az elmúlt két évben csak a mentalitás miatt nem lett meg a BL?

Bizony az is fontos, de nem csak az. De elismerem néha hiányzott a tűz. Ezen kívül fontos a megfelelő erősítés, mind minket, mind a játékoskeretet nézve. Ahhoz, hogy elérj valamit néha áldozni kell. A vezetőség azon van, hogy erősítse a csapatot. 

Milyen vezérnek lenni?
Nagy a lelkesedés, és a vágy a nagy célok elérésére. A nagy cél mindig közel volt az utóbbi időben, tettük a dolgunkat, segítettük a fiatalokat. Meg is fogadják a tanácsot, és ha ezzel jobbak eredményesebbek lesznek, már megérte. 

 Mi a benyomása Zaratéról?
Érettebb lett, a tudásával pedig sosem volt baj. Sajnos nem elég , ha valaki tehetséges és klasszis, hoznia kell az állandóságot. 

A mai Lazio kész harcolni a BL-ért?Ez a fő cél?

Az erőnk és a képességünk megvan, hogy elérjük. Az itt lévőktől is kicsit több kell, az újaktól pedig lendület. A lehetőség megvan. 
A csapat új csatárt keres gőzerővel.

Nem érzi, hogy ezzel elhanyagolt lenne?
A cél az, hogy megerősítsék a csapatot. Minden évben mondják, hogy jönnek új csatárok, és én távozom, és tessék: még mindig itt vagyok! És szerintem fontos vagyok a csapat számára. A lényeg, hogy bizonyítsam a pályán, hogy még van keresnivalom itt. Hiába jön támadó, én bebizonyítom hogy felveszem a versenyt bárkivel.

Lejár a szerződése jövőre? Itt a vége?

Nem tudom mi lesz, egyelőre az idei évre koncentrálok. Úgy érzem 1-2 év még van bennem. Amikor eljön az ideje beszélek a vezetőkkel a folytatásról.

De kizártnak tartom, hogy máshová igazoljak.

Zarate a jövő kapitánya lehet?

Úgy gondolom nem volt vele soha komoly probléma. Az egyetlen, hogy eleinte nem volt meg a kellő tisztelet felénk, és néha kifakad. Ezt tiszteletben kell tartani, az emberek különbözőek. De csapaton belüli probléma nem volt.


Az új taktikát már használják?

Meggondolt, passzolós játékot fogunk játszani idén. A mester elmondta tavaly sok szor eladott labdákból kaptunk gólokat, ez nem megengedhető. Gyors labdajáratás kell, és ha elveszítjük minél előbb visszaszerezni azt. Agresszívan kell védekezni, de az új taktikából mág nem mutattunk semmit.

Hogy van Mauri, hogy látja a helyzetét?

Úgy érzem, jól van, nyugodtnak tűnik. Egyre inkább a foci felé mennek a gondolatai, és ez jó. Reméljük minél hamarabb megoldódik a helyzete. Aki a felelős, azokat kell büntetni. De aki téved, az az ő felelőssége, vállalja a következményeket érte.

Mi a véleménye Edersonról?

Határozottan jobban beszél olaszul, mint Dias(hangosan nevet, majd a közönség is). Jó játékos, tehetséges is, sokra viheti. Minőségi igazolás volt, fontos, hogy sok ilyen jellegű új játékos jöjjön. Remekül beilleszkedett.

lazio.hu