Recent comments

Friss Hírek

Milan: Elégedetlenek a klub átigazolási politikájával a drukkerek


A brazil védő, Thiago Silva és a svéd támadó, Zlatan Ibrahimovic távozása sokkolta a Serie A-ban legutóbb ezüstérmet szerző AC Milan szurkolóit.

Az olasz klub ugyan 62 millió euró körüli összeggel gazdagodott a két labdarúgó eladása során, a piros-feketék drukkerei azonban nincsenek kibékülve a tulajdonos, Silvio Berlusconi terveivel.

A 42 millió euró ellenében a Paris Saint-Germainhez szerződő Thiago Silva azon kijelentése, miszerint nem akart távozni Milánóból, még jobban felkorbácsolta az indulatokat a San Siro környékén.

Ahelyett, hogy az augusztusban kezdődő szezonra megerősítenék a csapatot, a tavalyi együttes kulcsemberei sorra hagyják el a 18-szoros bajnok klubot.

A világ legjobb középső védőjének tartott Silva és a legutóbbi szezonban 35 gólt szerző Zlatan Ibrahimovic távozása után Robinho és Antonio Cassano is hátat fordíthat a milánóiaknak.

"A klub eladja a legjobb játékosait és nincs terve a jövőre nézve" - olvasható egy szurkolói hozzászólás a Milan üzenőfalán, a szurkolók többsége pedig a tulajdonost, Silvio Berlusconit hibáztatja a kialakult helyzet miatt. "Berlusconi nem tart tiszteletben minket, távoznia kell."

A Milan, amely évek óta próbálja csökkenti kiadásait és stabilizálni gazdasági helyzetét, több tapasztalt játékosától is megvált az elmúlt hónapokban, hiszen nem hosszabbított szerződést Gianluca Zambrottával, Filippo Inzaghival, Gennaro Gattusóval, Clarence Seedorffal, Mark van Bommellel és Alessandro Nestával sem.

Az érkezettek listáján ezzel szemben egyetlen igazán jól csengő név olvasható, a Fiorentinától érkező válogatott középpályás, Riccardo Montolivo.

A lombardiai egylet fanatikusai már azelőtt ismerték a majd' egy tucatnyi futballista távozásának valódi okait, mielőtt Thiago Silva kifecsegte átigazolásának körülményeit.

"Az, hogy Párizsba szerződtem, nem az én döntésem volt" - mondta a londoni olimpiára készülő brazil válogatott védő. "Ez nem az én hibám, szeretnék bocsánatot kérni a szurkolóktól. A családom és én sem akartam távozni Milánóból."

A legutóbbi két idény házi gólkirályának, Zlatan Ibrahimovicnak pótlása a hírek szerint prioritást élvez a klubnál.

A Manchester City-t erősítő Edin Dzekót még elfogadnák a piros-feketék szurkolói, ám a bolgár Dimitar Berbatovot és a liverpooli Andy Carrollt nem tartják Ibra-szintű támadónak.

hatharom.hu