Recent comments

Friss Hírek

Milan: Allegri optimista a szezon előtt


Massimiliano Allegri, a csapat vezetőedzője szerint a Milannál teljes átalakulás folyik.

Egy korszak ért véget Gennaro Gattuso, Alessandro Nesta, Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi és Gianluca Zambrotta távozásával. A következő szezonokban ilyen legendák nélkül kell megnyerni a trófeákat – mondta a vezetőedző.

Massimiliano Allegri szerint a Milannál jelenleg átalakulás folyik. Az elvárások magasak a rajongók és az elnök részéről, de sok minden korlátozott.

Mindazonáltal Allegri szerint versenyképes a Milan. “A jelenlegi szezon más lesz mint a korábbi kettő, hisz olyan játékosok hagyták el a csapatot, akik beírták magukat a történelembe.

Ez a szezon kicsit hasonlítani fog az elsőre, amikor bajnokok lettünk” – mondta Allegri a sajtótájékoztatóján.

“Ambrosini nagyon fontos tagja a csapatnak, ő az egyedüli, aki még itt játszik a 2007-es BL csapatból. Továbbá ő a csapatkapitány.

Tehát majdnem a nulláról kell kezdeni a csapat építését. Ez a gárda most képes megnyerni a scudettót, eljutni a Bajnokok Ligájában az elődöntőig, és megnyerni az Olasz kupát.”

Az egyik legjobb támadósorral rendelkezünk Európában, és a középpályánkat is kiváló játékosok alkotják.

Taktikai változtatásokra úgy gondolom, nincs nagy szükség, a lényeg hogy a játékosok a legjobb formában legyenek.

Az előző szezonban az utolsó 2-3 hónapban többször is hibáztunk, és a Juventus kihasználta ezeket” – mondta Allegri. A statisztikák szerint a Milan gyűjtötte a legtöbb pontot Olaszországban az utóbbi két évet nézve.

“A Juventus jól tevékenykedett az átigazolási piacon, papíron megerősítették keretüket. A Roma aláírt Zemannal, az Inter erősíti a keretét, úgy gondolom, hogy velük is szembe kell szállnunk a bajnokság megnyeréséért.

Mi nem sokat változtunk, és ez pozitívum, hisz a játékosok már régóta ismerik egymást, jobban összeszoktak.

A jelenlegi idényben Patóra és Cassanóra is fontos szerep hárul majd, mivel tavaly sérülésük miatt nem tudtak a csapat meghatározó tagjai lenni. Montolivo? Prandelli támadó-középpályásként alkalmazta az Olasz válogatottban, és nagyon jól teljesített.

Montolivo a Milanban a középpálya valamelyik szélén, vagy védekező-középpályásként fog játszani” – adott Allegri taktikai előzetest.

“A klubok ifjúsági akadémiáján nagyon tehetséges játékosok szerepelnek. A Milan ifjúsági rendszeréből is több fiatal került ki, akik a Serie-A-ban vagy a Serie-B-ben szereplő csapatok tagjai.

Az elmúlt két évben a saját szememmel tapasztaltam, hogy igen is jó játékosok vannak a Milan akadémiáján. A csapat teljes, versenyképesek vagyunk, azonban még bármi megtörténhet augusztus 31-ig” – fejezte be.

acmilan.hu