Recent comments

Friss Hírek

Mancini: Balotelli végre megváltozott!


Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere szerint Mario Balotellit, csapata és az olasz válogatott fiatal csatárát megváltoztatta a 2012-es Európa-bajnokság.



Mario Balotelli nem kezdte jól a lengyel-ukrán Európa-bajnokságot, de egyre jobban belejött, a németek elleni elődöntőn pedig két szenzációs góljával már olyan klasszisteljesítményt nyújtott, ami a döntőbe juttatta Olaszországot. A 21 éves támadó némiképp változtatott a róla kialakult - gyakran negatív - véleményen.

"Reméltem, hogy az övé lesz ez az Eb, mert soha, senki nem vonta kétségbe a nyilvánvaló tehetségét. Még akkor sem, ha történetesen olyan dolgokat csinált a pályán, amiket nem kellett volna" - mondta Roberto Mancini, a Manchester City - és Balotelli - edzője a Sky Sports Italiának.

"Fantasztikus adottságai vannak ehhez a játékhoz, és nagyon remélem, hogy a németek elleni győzelem fordulópont volt az életében. A meccs után váltottunk néhány SMS-t, és Mario nagyon boldog volt. Mig mindig ünnepelt!"

Olaszországban sokak - újságírók, szakértők, klubvezetők - szerint Cesare Prandelli szövetségi kapitány nagy kockázatot vállalt azzal, hogy a 21 éves Mario Balotellit kivitte magával az Eb-re, de a németek ellen végre a csapatért játszott.
Azt azért Mancini is elismerte, hogy gyakran nem könnyű Balotetllivel. "Néha rosszabbul bántam vele, néha jobban, néha pedig egyszerűen fogalmam sem volt, mit tegyek vele! De ha az ember beszél Marióval, akkor olyan jó gyerek, hogy az ember nem tud neki nem segíteni. Nem pocsékolhatunk el egy ekkora tehetséget."

Az olasz tréner szerint az Arsenal - Manchester City meccs volt az a pont, ami már neki is sok volt. Balotelli előbb durván belépett Alex Songnak, majd a hajrában piros lapot kapott. "Akkor azt mondtam, hogy ennyi volt, nekem ebből elég. Később megleptődtem, mert az FA  büntetése mégsem volt súlyos. Akkoriban fogalmam sem volt, megtartsam-e vagy sem. Még a szezon utolsó meccsén sem tudtam eldönteni."

"De el kell ismerni, mindig tudja, hogyan változtassa meg a játékot. Hogy Mario valaha el akart-e menni innen? Soha. A Citynél sokkal jobban szeretik őt, mint anno az Internél. Olyan környezetbe került, ahol nem kötelezik állandóan, és ha a világ legjobbja akar lenni, arra is megvan minden lehetősége."

sporthíradó.hu