Recent comments

Friss Hírek

Brescia: Vass Ádám aláírt a román bajnok CFR-hez


Az olasz másodosztályú Bresciától távozó Vass Ádám három évre aláírt a román bajnok CFR Cluj együtteséhez. Erről Paunoch Péter, a magyar futballista menedzsere tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t – az aláírást a kolozsvári klub honlapja is megerősítette.



Az elmúlt hetekben a CSZKA Szófiával hírbe hozott középpályásra még orvosi vizsgálat vár Kolozsváron, de a játékosügynök elmondása szerint ez már csak formaság.
A Bresciától lejárt szerződése után távozó Vasst a nyáron hírbe hozták a Serie B-be feljutó Speziával és a bolgár bajnoki ezüstérmes CSZKA Szófiával is. Utóbbival kis híján meg is egyezett, csak az aláírási pénzen nem tudtak megállapodni a felek.
A 2002 óta Pászkány Árpád üzletember tulajdonában lévő CFR 2008 és 2010 után idén már fennállása harmadik román bajnoki címét ünnepelte, és a Bajnokok Ligája küzdelmeibe majd a 3. selejtezőkörben kapcsolódik be.
A klub 1907-ben Kolozsvári Vasutas Sport Clubként alakult meg, 1918-ban lett a román állami vasúttársaság, a Caile Ferate Romane csapata, és akkor vette fel mai elnevezését. A jelenlegi csapatban többek között olasz, portugál, brazil, belga, görög és francia légiós is van, míg a vezetőedző a nyolcvanas években 55 román válogatottságig jutó Ioan Andone.
A 23 éves Vass a klub nyolcadik nyári érkezője Sepsi László (romániai védő), Mário Felgueiras (portugál kapus), Ciprian Deac (román középpályás), Ivo Pinto (portugál védő), Diogo Valente (portugál szélső), Ionut Rada (román védő, kölcsönből vissza) és Edimar (brazil védő, kölcsönből vissza) után.
A ferencvárosi nevelésű, 16 évesen a Stoke Cityhez kerülő Vass Ádám 25-szörös U-válogatott, a felnőtt nemzeti csapatban pedig 2006 és 2008 között 11 alkalommal szerepelt. Az olasz élvonalban és másodosztályban 134-szer játszott a Bresciában és négy gólt szerzett.
NSO.hu