Recent comments

Friss Hírek

KLOSE: Ronaldo minden idők legjobbja

A Brazília ellen szerzett találatával Miroslav Klose lett a világbajnokságok történetének legeredményesebb játékosa.

A 16 gólnál járó német válogatott támadó számára a megelőzött Ronaldo minden idők legjobbja.

Volt abban némi irónia, hogy a 36 éves támadó éppen Brazília ellen, egy történelmi győzelem során érte be a brazilok kétszeres világbajnokát. 

Klose 14 góllal vágott neki az idei vb-nek, és mivel Ghána ellen korábban már mattolta a védelmet, ezért kedden szerzett találatával ő lett a vb-k történetének legeredményesebb játékosa. Ronaldo már 1994-ben is a brazil válogatott tagja volt, igaz, akkor még zöldfülűként csak a kispadról nézte Romariót vagy Bebetót, ám a 1998-as, majd a 2002-es tornán már abszolút vezére volt a selecaónak, előbbin négyet, utóbbin nyolc gólt szerzett, majd 2006-ban még rápakolt további három találatot.
"Ronaldo egy igazán kiemelkedő játékos volt" - mondta Klose a brazilról. "Olaszországban játszom, és akárkivel is beszéltem eddig, mindenki azt mondta, hogy Ronaldo volt a legjobb játékos, aki valaha Olaszországban pályára lépett. Számomra ő a valaha volt legkomplettebb futballista' - dicsérte a lengyel felmenőkkel bíró csatár a korábbi rekordert., aki az Interben és a Milanban is megfordult karrierje során.
A Lazio légiósa drámai körülmények között előzte meg a brazilt, hiszen a keddi elődöntőben Németország 7-1-es győzelmet aratott a házigazda felett, a mérkőzésen a 15 gólos Ronaldo szakkommentátorként volt jelen. "Nyilvánvaló, hogy keserű érzés lehetett Ronaldónak, hogy éppen a brazil meccsen előztem meg" - ismerte el "gonoszságát" a mindig sportszerű Klose. "Korábban kaptam tőle egy üzenetet, hogy 'Klose - üdv a 15-ösök klubjában'. Most én küldhetek üzentet, " - poénkodott a német, aki csapatával már a vasárnap esti, Argentína elleni fináléra készül.
forrás: hatharom.com