Recent comments

Friss Hírek

JUVENTUS: Megvan a városi jóváhagyás a Continassa projekthez

A Juventus bemutatta legújabb projektjét, amelynek a keretén belül a klub építeni kíván edzőpályát, hotelt, üzleteket és iskolát a stadion mellett.



Az Öreg Hölgy már kivívta az elsőséget Olaszországban, mint az első klub, amely saját stadiont épített magának, azonban a tervek további terjeszkedést sejtetnek a torinói városi tanács segítségével.

Ma jóváhagyást kapott a klub, hogy 99 évre kibérelje a megközelítőleg 176 000 négyzetméteres területet a Continassa kerületben, közvetlenül a Juventus stadion mögött, ahol a csapatnak új edzőpálya épülhet, illetve a terület gazdagodhat egy hotellel és egy concept store-ral. Továbbá egy park, emlékmű a Heysel tragédia áldozatainak és egy új út is létesülni fog a kibérelt területen.

A klub székhelye a tervek szerint át fog költözni a Via Druentóra a Continassa kerületbe, ahol egy International School of Europe iskola is helyet kap. Így teljesen átalakul a terület, amely Torino polgármestere, Piero Fassino szerint rendkívül problémás volt környezeti és szociális szempontokból.

A Juventus igazgatója, Aldo Mazzia megerősítette, hogy a stadion, a Juventus múzeum és ez a bővítés összesen 340 millió eurós befektetés a körzetben, és a befektetés révén megközelítőleg 300 munkahely fog létesülni a kerületben.

A klub megvásárolta a terület használati jogait 99 évre megközelítőleg 12 millió euróért, amely megállapodás megújítható.

„A Continassa fejlesztését célzó projekt, a megközelítőleg 176 000 négyzetméteres terület átépítése rendkívül fontos lépés a Juventus számára, amely kiegészíti a Juventus stadion és a Juventus múzeum létrehozásának céljából megvalósított befektetést. 

A projekt valós hozzájárulás Torino városának a fejlesztéséhez, úgy befektetési szempontból, mint foglalkoztatottság vonatkozásában. A jelentős hatások érezhetők lesznek az építkezés során, illetve a megépült létesítmények üzletmenetének a beindulását követően.

Visszahozzuk a csapatot a városba, a jelenlegi vinovói edzőkomplexumot pedig Olaszország első futball akadémiájává kívánjuk átalakítani.” - nyilatkozta a jelentős előrelépés bejelentésére rendezett sajtótájékoztatón Aldo Mazzia.

Komoly előrelépés történt ma a projekt tekintetében, azonban ez csupán az első a tervezési fázisban, és várhatóan további négy hónapra lesz szükség a bürokratikus eljárások befejezéséhez. Maga az építkezés előreláthatólag 21 hónapot fog igénybe venni.

forrás: juventuz.blog.hu