Recent comments

Friss Hírek

JUVENTUS: Augusztus elejéig döntés születik Vidal ügyében

A Sky Italia értesülései szerint a rendkívül közeli jövőben, tulajdonképpen várhatóan pár napon belül eldől, Arturo Vidal csatlakozik-e a Manchester United keretéhez vagy sem.


A chilei középpályás nyilvánvalóan a manchesteri vörös ördögök egyik legfőbb célpontja, míg a Juventus álláspontja szerint a játékos nem eladó, a klub ragaszkodik a játékoshoz, amíg a válogatott jól érzi magát a torinói bajnokcsapatnál.

Ugyanakkor Arturo Vidal nem tűnik teljes mértékben elkötelezettnek se a távozás se a maradás opciója mellett, mivel a hírekből ítélve nem kardoskodik a Juventus vezetésénél az átigazolás mellett, ám azért nyitva hagyja az ajtót Louis van Gaal együttese számára.

A Sky Italia úgy értesült, hogy a Manchester Unitednek augusztus hatodikáig döntésre kell vinni az ügyet, mivel ez az a dátum, amikor a Juventus az első felkészülési meccsét játssza az ázsiai és csendes-óceáni régióban, Indonéziában.

Ez az időpont mindössze nyolc nap távolságra van, azonban figyelembe véve, hogy a csapat legalább egy nappal a meccs előtt elhagyja Olaszországot, ez az idő tovább rövidül.

A meccsközvetítő társaság a dátumot fordulópontnak nevezi Arturo Vidal esetében: ha elutazik a Föld másik féltekére, azzal megkezdődnek az előkészületek a következő torinói szezonra.

Amennyiben a chilei válogatott csapattársaival tart, visszatérhet a megszokott környezetbe, barátok és szurkolók közé, és így feltehetően mentálisan nehezebb lesz számára feldolgozni egy esetleges távozást.

Az se mellékes, hogy a dátum lejártát követően a Juventusnak kevesebb ideje lesz megfelelő helyettest találni a chilei posztjára, így mindkét csapat számára a legelőnyösebb az lenne, hogy az átigazolást, amennyiben ez lehetséges és aktuális, még a kiruccanás előtt véglegesítsék.

Az átigazolási időszak utolsó napja szeptember elseje, azonban amennyiben Arturo Vidal a Juventus keretével jövő hét közepén elutazik Ázsiába, az lényegesen megnehezítené a felek közti megegyezést.

forrás: juventuz.blog.hu