Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Az Olympiacos ellen kezdenek Amerikában

A Milan magyar idő szerint péntek hajnalban lép pályára a görög Olympiacos ellen az Egyesült Államokban rendezendő Guinness kupa első mérkőzésén.


A Guinness kupa (teljes nevén Guinness International Champions kupa) az Egyesült Államokban kerül megrendezésre július 24. és augusztus 4. között. 

A nyári tornán 8 csapat vesz részt, Olaszországból az Inter, a Milan és a Roma, Angliából a Manchester United, a Manchester City és a Liverpool, Spanyolországból a Real Madrid, valamint Görögországból az Olympiacos. 

A szervezők két csoportra osztották a csapatokat, a Milan a B jelű csoportban szerepel a Liverpool, a Manchester City és az Olympiakos társaságában. A két csoport első helyezettje augusztus 4-én mérkőzik meg és a találkozó győztese nyeri meg a tornát.

 Az Olympiakos az előző idényben fölényesen nyerte meg a görög labdarúgó bajnokságot, miután 17 ponttal előzte meg a második helyezett PAOK együttesét. A görög csapat az átigazolási időszakban igyekezett megerősíteni a keretét. Többek között érkezett az Atleticótól Roberto, a Monacótól Eric Abidal és a Fulhamtől Pajtim Kasami. Ugyanakkor több játékos is távozott, nevezetesen Paulo Machado, Joel Campbell, Iván Marcano vagy éppen Nelson Valdez.

A piros-fehérek az előszezonban eddig két felkészülési mérkőzést játszottak, a mérleg 1 döntetlen és 1 vereség. Az Olympiakos 2-0-ra veszített a Krasznodar ellen és 1-1-es döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel.

Michel, az Olympiacos vezetőedzője ezt a keretet jelölte a Guinness kupára: Roberto, Megyeri, Choutesiotis, Maniatis, Saviola, N’Dinga, Dominguez, Kasami, Kolovos, Samaris, Elabdellaoui, Bouchalakis, Fuster, Holebas, Papadopoulos, Abidal, Siovas, Manolas, Masuaku, Salino, Diamantakos, Papazoglou, Ghazaryan, Yatabaré, Dossevi, Bong, Avlonitis.

A Milan a nyári mercato alatt megerősítette a keretét, hisz Alex, Michelangelo Albertazzi, Michael Agazzi és Jeremy Menez is érkezett, míg Adil Rami végleg a Milané lett.

A piros-feketék július 9-én kezdték meg a felkészülést a 2014/2015-ös idényre. A Milan eddig két felkészülési mérkőzést játszott. A Renate és a Monza ellen is 2-0-s sikerrel zárult a meccs.

Nigel De Jong, Riccardo Montolivo, Robinho és Didac Vila nem utazott el a csapattal. A keretben több Primavera játékos is szerepel, nevezetesen Zan Benedicic, Alessandro Mastalli, Stefan Simic, Andrej Modic, Marco Pinato, Davide Di Molfetta és Hachim Mastour.

A Milan kerete: Abbiati, Agazzi, Gabriel; Abate, Albertazzi, Alex, Bonera, Constant, Mexés, Rami, Simic, Zaccardo, Zapata; Benedicic, Cristante, Essien, Mastalli, Modic, Muntari, Pinato, Poli, Saponara; Balotelli, Di Molfetta, El Shaarawy, Honda, Mastour, Menez, Niang, Pazzini.

A Milan várható kezdőcsapata: (4-3-3): Abbiati – Zaccardo, Rami, Bonera, Albertazzi – Poli, Cristante, Saponara – Niang, Pazzini, El Shaarawy.

A fogadóirodák szerint a Milan a mérkőzés esélyese. A találkozót helyi idő szerint pénteken este 20:00-kor rendezik Torontóban. (Magyar idő szerint péntek hajnali 2 órakor). A meccset a Sport1 élőben közvetíti.

forrás: acmilan.hu