Recent comments

Friss Hírek

SERIE A: Este sorsolják a 2014/2015-ös szezon menetrendjét

Rohamosan közeledik a Serie A 2014/2015-ös szezonjának rajtja, az új bajnoki szezon augusztus 31-én rajtol majd el. 


Hogy addig se csak a felkészülési meccseké és az átigazolási pletykáké legyen a főszerep, ma este kisorsolják az előttünk álló szezon menetrendjét.

A sorsolásra 19:00-s kezdettel kerül sor a Sky Milánói főhadiszállásán, így természetesen a teljes bajnoki menetrend ismert lesz ma estétől. 

A sorsolást néhány alapvető szabály szorítja csak korlátok közé, ezek alapján az első fordulóban nem rendezhetnek sem városi, sem egyéb nagy rangadót, valamint nem ismétlődhet meg az első körben valamelyik tavalyi nyitómeccs sem. Ezen felül a bajnokság egyik körében sem játszhat egy adott város két csapata egyaránt otthon, még abban az esetben sem, ha különböző időpontban és más stadionban tennék ezt.

Városi rangadóra egyébként összesen 10 alkalommal fog sor kerülni idén, hiszen Milánó, Róma, Torino, Verona és Genova is 2-2 csapatot delegál a jövő évi mezőnybe. A területi alapú derbyk sorából a Catania kiesése miatt nagy bánatunkra ezúttal is hiányozni fog a szicíliai derby, ellenben a Palermo feljutása tovább színesítheti a palettát.

A Serie A 2014/2015-ös szezonja egyébként 2014. augusztus 31. és 2015. május 31. között pontosan 9 hónapon keresztül zajlik majd. Ez idő alatt összesen 6 hétvégén fog szünetelni a bajnokság (szeptember 7., október 12., november 16., december 28., január 4. és március 29.) - ebből 4 alkalommal válogatott szünet miatt -, valamint 4 hétközi fordulóra kerül majd sor (szeptember 24., október 29., január 6. és április 29.).

Végezetül ejtsünk néhány szót az Olasz Kupáról is: a Kupa menetrendjét már korábban kisorsolták, az első kör pedig már augusztus 10-én kezdetét veszi, majd 17-én és 24-én újabb két fordulóra kerül sor – ez utóbbi alkalommal már azok a Serie A-s klubok is pályára lépnek majd, akiknek tavaly nem sikerült az első 8-ban végezniük. A december 3-ai negyedik kör után január 14-én a legjobb 16 között az előző szezon legjobbjai (Juventus, Roma, Napoli, Fiorentina, Inter, Parma, Torino, Milan) is bekapcsolódnak majd a küzdelmekbe, a döntőt pedig 2015. június 7-én rendezik majd.

forrás: azzurri.co.hu