Recent comments

Friss Hírek

VB 2014: Cannavaro leszólta Van Gaalt

Fabio Cannavarót nem nyűgözte le Louis Van Gaal húzása a negyeddöntőben. 
Az egykori védő szerint a holland szövetségi kapitány tiszteletlen volt.
Az egész világ Van Gaal merész, de nyerőnek bizonyult lépéséről beszél: a holland kapitány a Costa Rica elleni negyeddöntőn a hosszabbítás utolsó pillanataiban kapus cserélt, Jasper Cillessent lehívta és Tim Krult küldte a pályára a büntetőkhöz. A Newcastle portása két tizenegyeset megfogott, míg társai egyszer sem rontottak, az Oranje a négy közé jutott. 
Fabio Cannavaro megkérdőjelezte van Gaal döntésének helyességét.
"Tudom, hogy most mindenki Van Gaalról áradozik, mint egy legendáról vagy mágusról ezért a húzásért, de hogy őszinte legyek, nekem nagyon nem tetszett, amit csinált. Tiszteletlenség volt a kapussal szemben. Most akkor ki lesz a kapus a következő meccsen? Képzeljék csak el, hogy állsz a kapuban és tudod, hogy az edződ nem bízik benned száz százalékig" - mondta a Globo Esportének a 2006-ban világbajnoki címet és Aranylabdát nyert Cannavaro. Szerintünk inkább nagyszerű edzői taktikáról volt szó, hiszen Van Gaal joga - és felelőssége - eldönteni, kit játszhat. 
Van Gaal utólag elmondta, előre eldöntötte, hogy ha büntetőpárbajra kerül sor, a jobb fizikai paraméterekkel rendelkező Krult küldi a pályára. Krul tudta, hogy szerephez juthat, de Cillessent nem avatta be tervébe a szakvezető. A kezdőkapus Cillessen marad.

A narancsosok a szerdai elődöntőben Argentínával csapnak össze.

forrás: hatharom.com