Recent comments

Friss Hírek

PARMA: Crespo munkába állt

Az EL-be majdnem kijutó csapatnál a szokásos nyári őrület folyik, eszement mennyiségű játékos érkezik és távozik. 


A legfontosabb távozó Marco Parolo (Lazio), illetve a Magyarországon legtöbbet emlegetett érkező Tőzsér Dániel. Na de ez csak bevezetés, most nem az átigazolási mániáról lesz szó, hanem egy új kinevezésről. 

Az évaszázad Parma-játékosának megválasztott Crespo (ezt úgy kell érteni, hogy a Parma 2013-ban ünnepelte alapítása 100. évfodulóját, és ennek az időszaknak a legjobbja az argentin) lesz a Primavera-edző. 

Ma nevezték ki, a sajtónak szerdán mutatják be.

Erre még talán nem kapnánk fel a fejünket (noha mindig jó látni hogy ekkora játékosok ismét a futball közelében vannak) de mostanában látjuk, hogy ez az egyik leggyorsabb út a nagycsapathoz: Filippo Inzaghit is egy évvel ezelőtt nevezték ki a Primavera élére, most a Milannal kezdi a szezont. 

Aztán persze ki tudja, Crespo mennyire válik be – attól még, hogy valaki nagy játékos volt, nem biztos hogy edzőnek is jó lesz, de ez mintha nem lenne olyan lényeges mostanában, lásd a Milan próbálkozásait. 

Ellenpélda is van persze, a Parma jelenlegi edzője, Roberto Donadoni sem volt akárki, és korábbi kétesebb eredményei ellenére (2008-ban ő vezette az Eb-n az olasz válogatottat, az eredményben semmi kivetnivaló nincs, de a játék nem volt a legjobb) az utolsó két klubjánál, a Cagliarinál és most a Parmánál remek munkát végez.

forrás: azzurri.co.hu