Recent comments

Friss Hírek

MANDORLINI: Iturbe olyan, mint egy Forma-1-es autó

Ez a meglehetősen érdekes hasonlat a Hellas Verona edzőjének, Andrea Mandorlininek a száját hagyta el, aki az elmúlt szezonban testközelből gyönyörködhetett nap mint nap Iturbe remek játékában.


A 21 éves kiválóságot a Juve és a Milan is szívesen vinné.

“Technikája és fizikai kapacitása alapján ő a legjobb játékos, akit valaha edzettem. Talán nehezebb észrevenni, ha nem dolgoznak vele minden nap, de Iturbe olyan, mint egy Forma-1-es autó: sosem adja fel, rendkívül gyorsan gyógyul fel fizikai megterhelések után, kitartó, remekül lő, és persze nagyon gyors. Remekül tudja megtartani a labdát, ugyanakkor viszont egy kiváló atléta is.” – hízeleg klubja legnagyobb értékének Mandorlini a Tuttosport hasábjain.
“Képes lehet eljutni a csúcsra, a legjobbak közé emelkedni. Mindene megvan ahhoz, hogy egy napon a világ 5-6 legjobb játékosa között emlegessük. Iturbe készen áll máshol is kamatoztatni azokat a dolgokat, amiket Veronában megtanult.”

“Véleményem szerint kiválóan illik egy három csatáros felálláshoz, mivel remekül indul meg a szélről és nem okoz neki gondot más játékosokkal összhangban mozogni. Természetesen változnia és fejlődnie kell még minden téren, de megfelelő rálátással és intelligenciával rendelkezik ahhoz, hogy meghozza a megfelelő döntéseket.”

A hírek szerint a Juventus is elsősorban azért vetett szemet Iturbéra, mert Antonio Conte jövő évtől ismét a 4-3-3-as hadrendet szeretné kipróbálni.

“Hogy sikeresen játszana-e együtt Carlos Tévezzel, azt nem tudom, de nem is szeretném megítélni, ezzel a kérdéssel ugyanis Antonio Conténak kell foglalkoznia, és nem nekem. Ha viszont mint külső szemlélőt kérdeznek, semmi rosszat nem tudok elképzelni kettejük közreműködésével. De ne feledjük el, hogy nem csak a két dél-amerikai játszana ott, hanem Fernando Llorente is. Félelmetes támadósort alkotnának…” – zárta mondandóját Mandorlini, akinek szavai alapján egyre közelebbinek tűnik Iturbe Juvéba szerződése.

forrás: azzurri.co.hu