Recent comments

Friss Hírek

Továbbra sem megy az Internek és a Rómának

Cambiasso és Milito

INTERNAZIONALE–ROMA 0–0 (0–0)


Ahogyan az várható volt, fegyelmezetten védekezett a mérkőzés elején a Roma (bele is tört ebbe az Inter-támadók bicskája), és mellett veszélyes kontrákat is vezetett. Az első negyedóra pozitív hazai hőse a két alkalommal is nagyot védő Júlio César volt, a negatív pedig Lúcio, aki fejbe rúgta a kivetődő kapust, Maarten Stekelenburgot. A hollandot le is kellett cserélni, első ránézésre komoly sérülést szenvedett.
Az első negyedóra után egyre veszélyesebben támadott az Inter, különösen a japán Nagatomo Juto húzta jobb oldal volt aktív. Az ázsiai játékos többször is lefutotta védőit, beadásai azonban nem szültek igazi gólhelyzetet, pedig egy-két alkalommal igencsak bizonytalanul mozgott a „farkas-védelem". A 36. percben ő maga próbálkozott lövéssel, és 16 méterről csak centikkel tévesztette el a jobb felső sarkot. Ezt követően leült a mérkőzés, nem is kicsit, majd az utolsó előtti percben slusszpoénként a húszéves római támadó, Fabio Borini 12 méterről a kapusba lőtte ziccerét, majd Nicolás Burdisso mutatta meg, hogy nem véletlenül mondott le róla az Inter.
Hatalmas elánnal kezdte a második játékrészt a Roma, rögtön a középkezdés után Francesco Totti pazarul ugratta ki Pablo Osvaldót, ám az argentin nem tudta átemelni a labdát a kifutó kapuson. Nem sokkal később az előrehúzódó Taddei lőtt valamivel fölé, és az újabb vendéghelyzetre jött is gyorsan a válasz egy kapufa mellett nem sokkal elszálló Diego Milito-fejes képében. Ezután rajtaütésszerűen leült a mérkőzés tíz percre, majd a csereként beállt Mauro Zárate kis híján megszerezte a vezetést az Internek, de 17 méterről leadott lövése pár hajszállal elkerülte a jobb felső sarkot.
Feltűnő volt, mennyire nem érti meg magát társaival Wesley Sneijder, a hazaiak karmestere, aki ráadásul átlövéseivel sem váltotta meg a világot. Miután Nagamoto elfáradt, nem volt lendület az Inter szélsőjátékában, de egy újabb Zárate-, majd egy Diego Forlán lövés azért gólhelyzetet teremtett. A hazaiak sokat kritizált mestere, Gian Piero Gasperini a hajrára lehozta az uruguayi gólvadászt és a futógép középpályást, Sulley Muntarit hozta be helyére, aligha lopva ezzel beljebb magát az Inter-szurkolók szívébe.
86. percben Zárate ment el Jonathan labdájával a jobb oldalon, a labdát Kjaer Sneijder elé sarkalta, Sneijder lőtt 12-ről, de Kjaer mentette hibáját és szögletre blokkolta a labdát. A hollandnak ez ajtó-ablak ziccer volt.  Gyakorlatilag ez volt a meccslabda..


NSO.hu