Recent comments

Friss Hírek

Luis Enrique aggódik

Luis Enrique
Egymás után második szezonját kezdte gyengén az AS Roma: 2010–2011-ben a „farkasok” a Cesena elleni 0–0-val, a Cagliari elleni 1–5-tel és a Bologna elleni 2–2-vel nyitották a szezont, most pedig a Cagliari elleni 1–2, az Inter elleni idegenbeli 0–0 és a Siena elleni hazai 1–1 áll a statisztikában.
Ez klubtörténeti negatív rekord: a Roma még sosem kezdett egymás után két szezont három nyeretlen bajnokival. Ráadásul az Európa-ligából is rögtön kizuhant az együttes, a Slovan Bratislava búcsúztatta a rómaiakat, akik a siker ízét eddig csupán a Vasas centenáriumi mérkőzésén, a Puskás Ferenc Stadionban érezhették meg…
A nyáron kinevezett vezetőedző, Luis Enrique aggódik is csapata gyenge szezonkezdete miatt – a Siena elleni mérkőzést követően a hírek szerint Luis Enrique, a keret és a sportigazgató Walter Sabatini megbeszélést tartott az öltözőben.
„Az összegzésem nem lehet pozitív. Véleményem szerint a csapat mindent megtett, amit vártunk, de nem kockáztatott eleget a gólszerzés érdekében. Aggasztó az egész szituáció, de legfőképp a játékosok önbizalomhiánya, ami miatt nem jönnek az eredmények. Meg voltunk ijedve, nem azt játszottuk, amit kellett volna, de ez normális, hiszen ebben a szezonban még nem sikerült nyernünk. Ez egy olyan szituáció, amit minél előbb meg kell oldani. Van hova fejlődni.” – nyilatkozta Luis Enrique a találkozót követően.
„Spanyolországban, amikor a Barcelona B-t edzettem, ugyanezzel a problémával szembesültem: minden ellenfelünk beáll védekezni és kontrázik. Messze vagyunk attól a játéktól és eredményességtől, amit látni szeretnék, de magabiztos vagyok. Vasárnap fontos meccs jön a Parma ellen, az én feladatom, hogy visszaadjam a játékosok önbizalmát. Mindannyiunknak fejlődni kell" – tette hozzá.


NSO.hu