Recent comments

Friss Hírek

Kiizzadta a győzelmet az Inter

Diego Milito
Bologna–Internazionale 1–3 (A. Diamanti 66. - 11-esből, ill. Pazzini 39., D. Milito 81. - 11-esből, Lúcio 87.)


 Bolognában vért izzadt szezonbeli első győzelméért a milánói csapat. Eleinte az Inter úgy bánt a helyzeteivel, ahogy az igen rossz szériában levő (és önbizalomhiánnyal küszködő) csapatok szoktak: kihagyta őket. A 6. percben Lúcio rontott ziccert, a 12. percben Diego Forlán találta el a kapufát (Gillet csak nézte), a 16.-ban Coutinho lövése épp hogy elment, a hazai háló nem rezdült meg.
Az Inter-vezetést a félidő hajrája hozta meg: Pazzini lövése surrant be a kapufa mellé, bár Gillet majdnem kiszedte a kísérletet (0–1).
A Bologna nem volt hajlandó megadni magát, és előbb kisebb, majd nagyobb lehetőségekkel jelzett: Júlio Césarnak Di Vaio és Ramírez helyzeténél is bravúros védésre volt szüksége. A 66. percben viszont büntetőhöz jutottak a házigazdák, Walter Samuel buta szabálytalansága után. Alessandro Diamanti bevarrta a tizenegyest (1–1).
A gólképtelennek bizonyult Forlán helyére Ranieri beküldte Diego Militót, és az argentin a hajrában döntő szerepet vállalt: kiharcolt és értékesített egy tizenegyest a 81. percben (1–2). Az Inter a 87. percben egy szabadrúgás után, Lúcio rövid sarokba küldött fejesével bebiztosította győzelmét (1–3) – a szezonban most nyert először bajnokin milánói csapat! Ranieri jött, látott, az Inter győzött – de ez még csak az első lépés volt az idény elején nagyon beragadó fekete-kékek számára.


NSO.hu