Recent comments

Friss Hírek

A Roma is megszerezte első győzelmét

Pablo Osvaldo
Parma–Roma 0–1 (Osvaldo 50.)




A bajnokságban három forduló után két pont, ráadásul búcsú az Európa-liga selejtezőjében. A Roma nem a legjobban kezdte a bajnokságot, így a nyáron vezetőedzőnek kinevezett Luis Enrique a szokottnál is feszültebben ülhetett le a „farkasok" kispadjára.
Az első félidő Sebastian Giovinco és Francesco Totti „lőpárbaját” hozta, a pármai fiatalember hatszor, a Roma ikonja négyszer vette célba az ellenfél kapuját. Utóbbi járt közelebb a gólhoz, a 39. percben ugyanis próbálkozását követően Antonio Mirante kezéről a kapufára pattant a labda.
A szünet után nem sokkal már nem volt, ami megmentse a hazai gárdát: az 51. percben Aleandro Rosi tökéletes beadását követően Pablo Osvaldo okos fejessel szerezte meg a vezetést a Romának. Az argentin születésű csatárnak ez volt az 50. mérkőzésén a 10. gólja az olasz élvonalban.
A folytatásban mindkét oldalon voltak még helyzetek, de több gól már nem született, így Luis Enrique elkönyvelhette első győzelmét a Roma vezetőedzőjeként, és reménykedhet benne, hogy ez a siker lendületet ad csapatának.


NSO.hu