Recent comments

Friss Hírek

Tottiéknak ezúttal sem sikerült nyerniük

Francesco Totti
Roma–Siena 1–1 (Osvaldo 25., ill. Vitiello 88.)


A Roma labdarúgócsapata hazai pályán 1–1-es döntetlenre végzett a Sienával az olasz bajnokság 4. fordulójában. A „farkasok” Pablo Osvaldo találatával sokáig vezettek, de kényelmes futballjuk megbosszulta magát, és Roberto Vitiello a 87. percben egyenlített. A két csapat három lejátszott mérkőzés után továbbra is nyeretlen.
Az Európa-liga-kudarc után a bajnokságban sem a legjobban rajtolt a Roma, hiszen kikapott otthon a Cagliaritól (1–2), majd gól nélküli döntetlent játszott az Interrel, így a két meccs után szintén nyeretlenül álló Siena ellen kötelező volt számára a győzelem – ez azonban ezúttal sem jött össze.
Az első félidő közepén Borriello gurított keresztbe a tizenhatoson belül, Osvaldónak már nem volt könnyű dolga közelről a hálóba passzolni. 1–0
Túlzás lenne azonban azt állítani, hogy a Siena alárendelt szerepet játszott volna a mérkőzésen: a gól előtt Franco Brienza fejesénél a sérült Maarten Stekelenburgot helyettesítő Bogdan Lobontnak kellett nagyot védeni, míg a folytatásban is inkább a vendégek előtt adódtak lehetőségek.
Fordulás után állandósult a Roma fölénye, de ez nem párosult igazán nagy helyzetekkel: hiába volt időszak, amikor a „farkasok” 70 százalékban is birtokolták a labdát, a bianconeri jól „sáfárkodott” a maga 30 százalékával, és gyakran jutott el a kapuig.
A sok hibával tarkított mérkőzésen a Roma a hajrára nagyon „ráült” az eredményre, talán túlságosan is, Miralem Pjanic próbálkozása után González válaszolt, és nem sokat tévedett. Nem sokat hibázott a 87. percben Brienza sem, amikor a bal oldali kapufát találta el, a játékos pillanatok múlva mégis örülhetett, ugyanis a kipattanót Roberto Vitiello helyezte a kapuba. A Siena megérdemelte szerzett pontot a Stadio Olmpicóban!


NSO.hu