Recent comments

Friss Hírek

Változásokkal nézhet szembe a Serie A

Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke a  Rai Radiónak nyilatkozott, ahol kifejtette azon tervét, hogy átalakítaná az olasz foci három legmagasabban jegyzett osztályát, különös hangsúlyt fektetve a Serie A-ra.



Bár Tavecchio örül a Juventus sikereinek mind a hazai, mind a külföldi színtéren, de azért szeretné, ha nagyobb versenyfutás lenne a Scudettóért. 

A bajnokság létszámának csökkentésétől egyrészről azt várja, hogy jobb, tehetségesebb, és úgy összességében valóban minőségi játékosokkal erősítenek az első osztályú csapatok, ebből kifolyólag pedig látványos mérkőzések kerülnek megrendezésre, melyek képesek visszacsábítani a szurkolókat a stadionokba, mely probléma átfogó megoldására még keresik a válaszokat.

A 73 éves elnök elismerte az interjúban, hogy az átalakításnak megvannak a nem elhanyagolható pénzügyi vonzatai is, melyek jelenleg nem állnak rendelkezésre. Emiatt kizárt, hogy 1-2 éven belül megvalósulhasson az elképzelése. Tavecchio ugyanakkor 3, de inkább 4 év múlva már elképzelhetőnek tartja terve megvalósítását. Az ezzel kapcsolatos részletesebb elképzeléseit a jövő héten fogja a csapatok elé tárni és megvitatni.

A 20-ról 18 csapatosra csökkenő Serie A mellett hasonló tendencia érintené a második és a harmadik osztályt is. 18 csapatos Serie A-ra volt már példa 1988-2004 között, mely kétségkívül az olasz foci talán legszebb időszaka volt eddig. Ha ez a mostani változás hasonló korszakot nyitna, akkor áldásunk rá.

forrás: azzurri.co.hu