Recent comments

Friss Hírek

27 év után nyerne a Lazio a Milan otthonában!

Ma este 20 óra 45 perctől a Milan a Lazio együttesét fogadja a San Siróban. 



Vincenzo Montella és Simone Inzaghi a tavaszi találkozásuk  után most ismét farkasszemet nézhetnek egymással. Mindkét gárda győzni tudott az előző fordulóban, a Rossoneri Genovából hozta el a három pontot, a római Sasok pedig hazai környezetben verték simán az újonc Pescarát. Ennek megfelelően kiélezett mérkőzés várható, amelyet Massa játékvezető segítőivel, Di Fiore és Possado partjelzőkkel vezet majd. A történelem mindenesetre a pályaválasztó csapat mellett szól, hiszen meglehetősen hosszú nyeretlenséget kellene megszakítania a Laziónak.

Játékos pályafutásuk alatt  öt alkalommal is találkoztak, a gólszerzések mérlegének nyelve egyértelműen fordul a Kisrepülő, Montella felé. Először 1999 novemberében mérték össze erejüket, akkor a Roma 4-1-re győzött pályaválasztóként a Lazio ellen, Vincenzo kétszer talált be. 2000 márciusában csak egyszer, csapata akkor vereséget szenvedett, majd 2002 márciusában jött el a csúcs, Montella mesternégyest (!) vágott, a Giallorossi pedig 5-1-re nyerte a városi rangadót. 2002 októberében 2-2-es döntetlent játszottak, egyikőjük sem talált a kapukba. Ahogyan 2003 novemberében sem, akkor 2-0-ra győzött a farkasfalka. Ebből is kiderül, hogy az egymás elleni derbiken Montella három győzelmet és hét szerzett gólt, Inzaghi pedig egy győzelmet, és nulla találatot könyvelhet el.
Idén tavasszal edzőként is legyőzte Vincenzo Simonét, akkor a Sampdoria trénereként Fernando és Diakité góljaival 2-1-re győzött a mai ellenfél ellen.

Bacca, és utána senki más?

A Milan együttesében eddig a legtöbb időt a válogatott középpályás, Montolivo (360 játékperc) töltötte a gyepen, aki a mai találkozón is kezében tarthatja a karmesteri pálcát a hazai gárdában. A Rossoneriben eltiltott nincs, régebb óta sérült Zapata, Bertolacci és Antonelli is. A hat pontjával az olasz bajnoki táblázat 10. helyén tanyázó piros-feketék a 4-3-3-as formációban a következőképpen állhatnak fel:

Donnarumma – Calabria, Paletta, Romagnoli, De Sciglio – Kucka, Montolivo, Sosa – Suso, Bacca, Niang.

A gárda talán legnagyobb erőssége és legveszélyesebb játékosa, a négy találatával házi gólkirály kolumbiai válogatott Bacca. Kulcsfontosságú, hogy milyen labdákat kap majd a társaktól a center, aki a Samp ellen győztes gólt szerzett az előző fordulóban. Meglepetés lehet, hogy Bonaventura csak a padon kaphat helyet Montella annak ellenére, hogy Ventura szövetségi kapitány a nemzeti csapatnál is számít a támadó középpályásra.

Montella a mérkőzés előtti estén tartott sajtótájékoztatón nem felejtette el megemlíteni a Rossonieri nagy értékét, Donnarumma kapust. A válogatott keretbe is bekerült, szemtelenül fiatal és tehetséges hálóőr már a nyári időszakban megmozgatta a nagy európai klubok fantáziáját, ugyanakkor Montella kijelentette, hogy első számú kapusa továbbra is érinthetetlen. “Gigio és Raiola is  értse meg, hogy milyen fontos a számunkra, hogy tovább fejlődjön!” – üzent ezzel Montella Mino Raiolának, a kapustehetség menedzserének is, aki azzal került reflektorfénybe az idei nyári átigazolási időszakban, hogy Paul Pogbát irdatlan összegért adta el  a Manchester Unitednek. Na meg azzal is, hogy nagy nehezen tudta csak elpasszolni a mindenki által kivetett Balotellit a francia Nice-nek.

Nem lesz könnyebb dolga a következő hetekben sem a Milan edzőjének, ha teljesíteni akarja a csapat célkitűzéseit, és jövőre az európai kupaporondra szeretne kerülni a piros-feketékkel: sorrendben a Lazio, a Fiorentina és a Sassuolo következik a bajnokságban. Nagy lökést adhatott neki előző csapata, a Sampdoria elleni idegenbeli győzelem az előző fordulóban. Az utolsó félórában elmondása szerint már látta a saját csapatát, amely kemény küzdelemben szerezte meg az igen fontos három pontot. Kíváncsian várja ezért is a mai találkozót, és reméli, hogy nem ismétlődik meg az Udinese ellen egyszer már látott hazai pályás rövidzárlat…

Az eredmények eddig az új formáció mellett szólnak Rómában

A Lazio egyelőre várakozáson felül szerepel, csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően szorul a tabella negyedik helyére. Bár a pontvadászat még csak négy fordulóval ezelőtt kezdődött el, egyáltalán nem rossz kezdés ez Simone Inzaghi fiaitól.

Ma egy 27 éves átkot kellene megszakítania a kék mezeseknek, hiszen ennyi ideje nem nyertek a Milan otthonában bajnoki találkozón. A csapat összeállítást az is nehezíti, hogy alapembere, az argentin válogatott Biglia még mindig nem áll rendelkezésre sérülése miatt, a piros-feketék ellen sem tudta nevezni őt a csapat keretébe Inzaghi.

Ebben az idényben Inzaghi változtatott a csapat taktikáján, hiszen bár tavaly rendere 4-3-3-as felállásban játszottak a sasok, ma például ma 3-5-2-es formációban küldheti pályára az együttesét. Elmondta, hogy a Milan ellen őszinte csatát vár, és azt, hogy játékosai megnyerik majd az egy-egy elleni párharcokat. A csapatban eltiltott nincs, a fent említett Biglia mellett Kishna, Morrison és Minala küzd régebb óta sérüléssel. 

A kezdő várhatóan ez lehet:
Marchetti – Radu, De Vrij, Bastos – Lulic, Milinkovic-Savic, Cataldi, Parolo, Basta – Immobile, Djordjevic.

Keita és Felipe Anderson is a padon kaphat helyet, utóbbi esetében talán még gond van a formaidőzítéssel. Anderson a Selecao-val részt vett a hazai rendezésű Olimpián, ezért némi lemaradása van erőnlétileg.

Parolo, a Biancoceleste olasz válogatott középpályása szerint jó a kapcsolatuk a csapat edzőjével, és mindenki maradéktalanul elfogadja a döntéseit. Jól indult a szezon, de még rengeteget lehet javítani a játékukon.


Remek kis összecsapás várható ma este a San Siróban, remélhetőleg a két feltörekvő fiatal edző összecsapása támadó szellemű focit és gólokat hoz majd. 

A találkozót a DIGI Sport 1 élőben közvetíti.  

forrás: azzurri.co.hu