Recent comments

Friss Hírek

Nem nevezték a montenegrói csatárt

Klubja , az Internazionale nem nevezte Stevan Joveticet az UEFA Európa Liga csoportkörének küzdelmeire. 



A sérülékenységéről ismert montenegrói válogatott támadó elmondta, hogy csalódott a döntés miatt, hiszen szeretett volna szerepelni a sorozat őszi küzdelmeiben. Esetleges át és eligazolásával kapcsolatos pletykákat tagadta, megerősítve azt, hogy ő mindenképpen a nerazzurri mezében akar bizonyítani az idényben.

Amit most már csak a Serie A-ban tehet meg az őszi idényben, feltéve, ha Frank de Boer vezető edző bizalmat szavaz a csatárnak…

Feltehetnénk a kérdést, hogy miért ne tenné meg a holland, hiszen a kék-feketék kettő forduló után egy ponttal és egy rúgott góllal a 17. helyen szerénykednek a tabellán. Roberto Mancini viharos gyorsaságú leváltása után a holland edzőnek kevés ideje volt a csapatépítésre, ez főleg a legutóbbi fordulóban a Chievo otthonában elszenvedett 2-0 arányú vereség és kilátástalan, ötlet nélküli játék mutatta meg. Jelenleg egészséges a játékos, amit mi sem bizonyít jobban a Romániában a hajrában szerzett, mint később kiderült pontmentéshez vezető gólja. (Románia-Montenegró 1-1 a vb-selejtezőn). De azért várjuk meg ezzel a játékos Milánóba való visszaérkezését, ki tudja, hogy hoz-e magával sérülést is?

Nézzük meg, hogy kik szorították ki az EL keretből a 26 éves centert. Mauro Icardi és Eder helye megkérdőjelezhetetlen. Az előbbi argentín két éve még gólkirály volt az olasz első osztályban, tavaly azonban közel sem iparkodott a góltermeléssel. Ennek ellenére a csapatban talán a legnagyobb név és piacképes árú, ennek ellenére maradni fog a gárdában. Eder helyzete is stabil, hiszen ő a jelenlegi Azzurri alapembere is, a tegnapi Izrael elleni vb-selejtezőn is kezdő volt az olasz válogatottban. Jonathan Biabiany bár francia és még mindig csak 28 éves, de sajnos elég távol van a gall válogatottól. Az utóbbi években klubról klubra vándorolt , általában kölcsönben, de eddig nem futott be a tehetségéhez mérhető karriert sehol sem. Talán csak a Parma azóta már harmadosztályúvá avanzsált együttesénél , sok évvel ezelőtt. A négyes fogat utolsó tagja a  ”jó az öreg a háznál ” szerepben lubickoló Rodrigo Palacio. A 34 éves jelzett copfos argentín 2014-ben, a legutóbbi általuk elveszített világbajnoki döntőben,  csereként még pályára lépett a dél-amerikai csapatban.( németek nyertek a hosszabbításban). És azóta is aktív tagja a Nerazzurrinak. Ebbe a társaságba nem fért be Jovetic, ami nagyban köszönhető újra meg újra visszatérő sérülékenységének is!

A Premium Sportnak adott interjújában Stevan elmondta, hogy nagyon csalódott a döntés miatt, de ennek ellenére nem akar távozni a gárdából. Céltudatos és ambiciózus. Úgy fogalmazta meg, hogy szerinte tud ő még olyan teljesítményt nyújtani, hogy számoljon vele a holland vezető edző. Nem adja fel és megharcol a saját helyéért a csapatban. 

Felröppentek vele kapcsolatban olyan hírek, hogy a városi rivális Milanhoz igazolna. De ő tagadta ezt a feltételezést. Ahogyan azt is, hogy korábbi klubjába, a Fiorentinához menne, hiszen innen sem volt komoly megkeresése. 

” Itt akarok maradni és játszani az Interben!”

Az nem kérdés, hogy játéktudása alapján ott a helye, csak az a kérdés hogy hol? A lelátón, a kispadon, vagy a kezdőben? A Chievo ellen a keretben már feltűnt a neve a montenegróinak…

forrás: azzurri.co.hu