Recent comments

Friss Hírek

Elutasították a Juventus 444 millió eurós kártérítési keresetét

A Lazio Körzeti Közigazgatási Bíróság (Tribunale Amministrativo Regionale, rövidítve TAR) elutasította a Juventus 444 millió eurós kártérítési követelését, amelyet a torinói klub az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) és az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) ellen emelt.

 
A Juventus becslése szerint legalább 444 millió euróra tehető az a kár, amelyet a csapat első osztályból való kizárása és a második vonalba küldése, a mindezek nyomán kieső közvetítési jogdíjak, a klub általános megítélésének és presztízsének leértékelődése, valamint a játékospiacon elkönyvelt veszteség jelentett a klubnak. 

A Calciopoli néven elhíresült 2006-os botrány során a Juventust megfosztották két bajnoki címtől, s ezek egyikét az Internek ajándékozták, továbbá a zebramezes csapat a Serie B-ben, pontlevonással kezdte a következő szezont.


A később nyilvánosságra került hangfelvételek minden bebizonyosodott, hogy a Juventust egy széles körben elterjedt gyakorlat miatt tették bűnbakká, s többek között az Inter akkori elnöke, Giacinto Facchetti is állandó kapcsolatban állt a bírók kijelöléséért felelős testülettel, azonban mivel az ügy időközben elévült, nem került bíróság elé. 

A TAR ma elutasította a Juventus keresetét, azzal indokolva a döntést, hogy a korábbi, 2006-ban benyújtott fellebbezés, majd az abban az évben a CONI döntőbírósága elé vitt, s ott elveszített jogi kereset nyomán az eljárás lezárásra került. A bírók megítélése szerint a TAR-nak nem tartozhat a hatáskörébe egy olyan ügy, amely ügyében már ítélet született.

forrás: juventuz.blog.hu