Recent comments

Friss Hírek

A Roma túlságosan akar

A Roma vasárnap este mérkőzik meg a Fiorentinával idegenben, Spalletti pedig a meccs előtt beszélt egy kicsit az ellenfélről,  csapata problémáiról és a játékosokról is.


“A Fiorentina ugyanaz a csapat, mint tavaly, egy erős gárda olyan edzővel, akit mindenki csodál egy olyan helyen is, mint Firenze. Nagyon jónak kell lenned ahhoz, hogy ott meggyőzd az embereket.”-kezdte a tar mester.

“Jó focit játszanak, ami a labdabirtokláson alapul, és nyerő mentalitásuk van. Ez elkerülhetetlenül is előidézhet problémákat a védekezésben, ahogy az minden olyan csapatnál lenni szokott, amelyik támadó felfogásban játszik.”

“Bizony, nagy meccs lesz, az a stadion nagy hatással van ránk. Persze a Serie A-ban minden meccs nehéz. Néztem tegnap este, ahogy a Sampdoria teljesített a Milan ellen, ez pedig bizonyítja, hogy minden meccs veszélyes ebben a bajnokságban.”

“A Fiorentina azok között a csapatok között van, akik előkelő helyen végezhetnek a tabellán, és ellenünk is igyekeznek majd igazolni ezt a teljesítményükkel. Nekünk sokkal szilárdabbnak kell lennünk, és túllépni ezeken a hullámokon.”

“Néha túlságosan beszorulunk, mert nem tudjuk “betölteni” a pályát az egyéni teljesítményekkel. Hiba csúszik a könnyebb passzokba is, amik segítségével uralhatnánk a játékot. Talán ez azért van, mert néhány játékos túl egyszerűnek, banálisnak tartja ezeket a passzokat, így mással próbálkoznak, pedig nagyon is fontosak.”

“Ez volt az egyik nagy erősségünk az előző szezonban, és eddig nem sikerült újra megcsinálnunk. Ez az első számú dolog, amire most koncentrálnunk kell.”

Mohamed Salah újra egykori klubjával néz majd szembe vasárnap este, így várható a firenzei szurkolók ellenséges reakciója.

“Salah mindig mosolyog, mindenkit ugyanúgy kezel. Néha úgy csinál, mintha nem értene meg engem, aztán elmondom újra firenzei akcentussal, és egyből reagál, úgyhogy trükkös a srác! Nincs kétségem afelől, hogy mindent belead majd.”-mondta Spalletti mosolyogva a szélsebes támadóról, akiről megemlítette azt is, hogy nagyon technikás, váratlan lépésekre képes játékos, akinek nem szabad elfojtani a kreativitását túl sok instrukcióval.

“Az egyetlen tanácsom az lenne, hogy többször támadja a labdát kezelő játékost, és használja ki jobban a magasságát a fejeseknél”-tette hozzá Spalletti a negatívumokra is kitérve.

Az olasz mestert arról is megkérdezték, változtatna-e a taktikáján, ha a szükség úgy hozná.

“Átformálom a csapatot, ha kell, de csak az év végén. Önök a médiában azok, akik mindig változtatnak. Továbbra is hiszek ebben a csapatban, várom, hogy mi nő ki a magokból, amiket elszórtunk.”
“Róma ideális hely a munkához; nagyobb lelkesedésre lesz szükségünk, mert az sokszor valami pluszt mozdít meg a játékosokban.”

Spallettit végül arról faggatták, aggasztja-e őt a viszonylag sok kapott gól.

“Az igazi probléma, ami aggaszt az, ahogyan kaptuk ezeket a gólokat, mert ezek a szituációk a magabiztosság hiányát mutatják. Ha például a Juan Jesusról kapott gólt nézzük a Plzen ellen, hozzátenném, hogy az azt megelőző mérkőzésen kapott egyet, de megkértük, hogy szorítsa össze a fogát és játsszon még egy meccset.”

“A döntések, amiket hoz, a helyezkedése a beadásoknál azt mutatja, hogy nem nyugodt. A minket körülvevő feszültség olyan hibákba kényszerít bele minket, amiket nem szabadna elkövetnünk.”-fejezte be a mester.

forrás: azzurri.co.hu