Recent comments

Friss Hírek

Galliani távozhat, ők lehetnek az utódai

Hamarosan lezárulhat egy korszak az AC Milannál: a klubot kereken 30 éve erősítő Adriano Galliani távozhat a milánóiaktól, üresen hagyva ezzel a sportigazgatói posztot a San Siróban.


Galliani 1986 óta intézi a Milan átigazolási ügyeit, méghozzá nem is akárhogy. 

A legendás sportvezető elképesztő mennyiségű világklasszist csábított már Milánóba, és bár a legszebb napokban a klub presztízse és a rendelkezésére álló pénz miatt ez nem számított különösebben nagy bravúrnak, Galliani rengeteg ingyenes, vagy rendkívül olcsó igazolással is a figyelem középpontjába került.

Most azonban lezárulhat a sikersztori, az elmúlt néhány évben egyre több kritikát kapó kopasz transzferguru egyre nagyobb eséllyel hagyja el a gárdát a következő hónapokban.

A Milan nem is vár sokáig, olasz értesülések szerint már jövő héten megkezdik az új sportigazgató keresését. Egy “igazolásuk” egyébként már volt: Marco Fassone, aki tavaly szeptemberig az Inter alkalmazásában állt, főigazgatóként és ügyvezető igazgatóként szerződött a Milanhoz.

Galliani utódjának négy kiszemeltje is van a Milannak. Az első név a Gazzetta dello Sport szerint a városi rivális Inter alkalmazottja, Piero Ausilio. Az ő megszerzése mindenesetre nem tűnik könnyű feladatnak, már csak azért sem, mert a hírek szerint jövő héten meghosszabbíthatja szerződését jelenlegi csapatával.

A második jelöltnél ilyen jellegű problémák aligha merülhetnek fel: Daniele Prade korábban a Fiorentinát segítette tudásával, jelenleg viszont szabadon igazolható ügynöknek számít.

Rajtuk kívül a Bolognás Riccardo Bigon és a Sampdoriás Carlo Osti neve merült fel, ugyanakkor némileg meglepő módon a Gazzetta nem tesz említést arról a Walter Sabatiniről, aki a szezon végén jó eséllyel elhagyja a Romát.

A 72 éves Galliani többek között olyan játékosokat szerzett meg a Milannak, mint Gullit, van Basten, Rijkaard, Papin, Laudrup, Panucci, Desailly, Baggio, Weah, Vieira, Ambrosini, Davids, Kluivert, Bierhoff, Shevchenko, Bierhoff, Rui Costa, Inzaghi, Pirlo, Nesta, Gattuso, Seedorf, Nesta, Rivaldo, Kaká, Cafú, Crespo, Stam, Vieri, Emerson, Pato, Zambrotta, Ronaldinho, Thiago Silva, Beckham vagy épp Ibrahimovic.

Kinevezése óta a Milan többek között 8 bajnoki címet és 5 BEK/BL-trófeát hódított el.

forrás: azzurri.co.hu