Recent comments

Friss Hírek

Feltámadt az Inter, hátrányból győzte le a Juvét!

Az eddig mutatott szezonbeli forma alapján meglepetésre az Internazionale nyerte meg az olasz labdarúgó-bajnokság vasárnapi rangadóját, a Derby d’Italiát: a milánóiak hátrányból, 2–1-re győzték le a Juventust.


Az első, kapura is veszélyes eseményre a félidő közepéig kellett várni, Éder vette célba a kaput, ám a kísérlet nem talált. A túloldalon Sami Khedira fejese gyakorlatilag ziccer lett volna, ha elengedi a labdát Mandzukicnak, a középpályás viszont nem épp kíméletlen helyzetkihasználásáról ismert, és fejese tükrözte is ezt. Néhány másodperc múlva jött az ellentámadás, és abban is volt veszély: Mauro Icardi és Giorgio Chiellini csörtéjét előbbi nyerte, és az Inter legveszélyesebb fegyvere kis híján megadásra kényszerítette Gianluigi Buffont, ám lövése után a labda a kapufát borotválta.

A szünet előtt Miralem Pjanic lövése, utána Antonio Candreva kapásból elengedett lökete növelte az adrenalinszintet, majd megérkeztek a gólok is. A 66. percben Alex Sandro remek centerezése után Stephan Lichtsteiner érkezett a legjobb csatárokra jellemző ütemben, és öt méterről a kapuba pofozta a labdát. 0–1

Két perc múlva viszont jött a válasz, ami a játék képe alapján is volt érdemtelen, Éver Banega szöglete után Mauro Icardi fejelte le Mandzukicot, Buffon pedig csak beleérni tudott a labdába, menteni már nem. 1–1

Ám ezzel még nem volt vége: Kwadwo Asamoah eladott labdája után ismét Icardi került helyzetbe, viszont nem tudta kapura tenni a labdát, ám miután gyakorlatilag szerelte Candrevát (!), mesésen tekert külsővel a csereként beálló Ivan Perisic fejére, aki szépen fejelt a bal alsóba. 

A hajrában Banega gyors egymásutánban összeszedett két sárga lapot is, így a hosszabbítást emberhátrányban küzdötte végig Frank de Boer csapata, ám kihúzta, és rászolgált a három pontra. Az Inter 2–1-re nyert – 2012 óta először bajnokin a torinóiak ellen –, a Juventus először kapott ki a bajnokságban.

 Internazionale–Juventus 2–1 (Icardi 68., Perisic 78., ill. Lichtsteiner 66.)

forrás: NSO