Recent comments

Friss Hírek

Megérdemelt győzelmet aratott a Juventus


A mérkőzés elején a rózsaszínben pályára lépő Juventus kezébe vette a mérkőzés irányítását, s tetszetős támadásokat vezetve alakított ki helyzeteket. Előbb Claudio Marchisio, majd Mirko Vucsinics veszélyeztetett, Arthur Boruc azonban állta a sarat.
A 13. percben góllá érett a Juventus mezőnyfölénye: Andrea Pirlo szöglete után Arturo Vidal lőtt kapura, a Fiorentina lengyel kapusa kivédte a kísérletet, ám a kipattanóra Leonardo Bonucci csapott le és mintegy négy méterről a hálóba gurította azt. (1–0)
A félidő hátralévő részében újabb helyzeteket dolgozott ki a Juventus, ám a Fiorentina védelme állta a sarat, Boruc pedig remek védésekkel akadályozta a hazaiak gólszerzését. Matri és Vucsinics is több helyzetet hagyott ki. Jól jellemzi az első játékrészt, hogy a „zebrák" 14-szer lőttek kapura.
A fordulás után az 58. percben egyenlített a Fiorentina: Alberto Gilardino–Juan Manuel Vargas–Jovetics volt a labda útja, végül utóbbi helyezett a bal felsőbe. A montenegrói futballista ötödik gólját szerezte a Serie A 2011–2012-es kiírásában. (1–1)
Hét perccel később ismét a Juvénél volt az előny: Simone Pepe bravúrosan – és némi szerencsével – tartotta meg a labdát a Fiorentina tizenhatosánál, majd a földön fekve passzolt az érkező Matri elé négy védő között, az olasz csatár pedig hét méterről Boruc mellett lőtt a hálóba. (2–1) Az olasz válogatott csatár 149. bajnokiján 49. találatát szerezte.
Az összecsapás hajrájában a vezetés ellenére továbbra is a Juventus vezetett több támadást, Matri növelhette volna a hazaiak előnyét, ám Boruc lehúzta a rolót, így az eredmény már nem változott. Győzelmével a Juventus átmenetileg élre állt a tabellán.


Juventus–Fiorentina 2–1 (Bonucci 13., Matri 65., ill. Jovetics 58.)


NSO.hu