Recent comments

Friss Hírek

Juve diadal a San Siróban

A Juventus listavezetőként érkezett Milánóba, ráadásul úgy, hogy kétszer annyi, 16 pontot gyűjtött, mint az Inter. A hiányzókra viszont egy egészen jó kis keretet lehetne alapozni, hiszen a hazaiaknak nélkülözniük kellett a Júlio César, Emiliano Viviano, Andrea Ranocchia, Walter Samuel, Diego Forlán, Andrea Poli, Coutinho „hetest", míg a vendégeknek a Milos Kraszics, Emanuele Giaccherini duót. A torinóiak sérüléssel bajlódó kapusának, Gianluigi Buffonnak viszont nem volt szíve kihagyni a találkozót.
Rögtön nagyot is kellett vetődnie minden idők egyik legjobb kapuvédőjének, hiszen Giampaolo Pazzini kis híján sarokkal vette be kapuját, majd egymást követték a hálóját célzó lövések – az első öt percet alaposan megnyomta az Inter.
Az első tíz perc után kibontakozott az Inter szorításából a Juventus, olyannyira, hogy a 12. percben egy pompás kontra után Mirko Vucsinics megszerezte a vezetést után az éllovasnak. A 0–1 megzavarta a hazaiakat, de Alessandro Matri hiába került egymás után kétszer is helyzetbe, mindkétszer hibázott.
Az Inter egyre inkább beszorította a Juventust, és az első félórához közeledve sikerült is egyenlítenie: a brazil jobbhátvéd, Maicon élete talán legnagyobb gólját rakétázta a bal felsőbe. Csak öt percig örülhettek a hazaiak, ugyanis a 33. percben Claudio Marchisio kényszerítőzött Matrival, majd a tizenhatosról milliméter pontosan kilőtte a bal alsó sarkot: 1–2.
A szünet után erősen visszaesett az iram, a színvonal pedig különösképpen, csak a 60. perc körül élénkült meg a találkozó. Előbb a Juventus-védők blokkoltak egymás után kétszer is veszélyes helyzetben, majd Vucsinics hagyta ki menetrend szerint ordító ziccerét.
Az utolsó húsz percben ügyesen lassította a játékot a Juventus, bár ez nem szolgálta éppen az élvezhetőséget, az Inter-támadásokban viszont kevesebb volt az átütő erő, mint Távol-Keleten a sportfogadásilag tiszta futballmérkőzés. A legvégén a csereként beállt Juventus-legenda Alessandro Del Piero a mennybe mehetett volna, de elhibázta hatalmas helyzetét.
Idegenben is megverte tehát az Intert az éllovas Juventus – lassan talán Conte mester is elismeri, hogy bajnokesélyessé léptek elő tanítványai.


INTERNAZIONALE–JUVENTUS 1–2 (Maicon 28. ill. Vucsinics 22., Marchisio 33.)


NSO.hu