Recent comments

Friss Hírek

Bravúros győzelmet aratott a Milan


A negyedik percben az uruguayi Carlos Grossmüller jó ütemű, jobb oldali beadására 34 éves honfitársa, Guillermo Giacomazzi érkezett remekül, és a hálóba csúsztatta a labdát (1–0). A 30. percben a nem éppen nyeretlen kétévesként pályán lévő milánói kapus, Christian Abbiati hozta nehéz helyzetbe övéit. Előbb a bal oldali szögletet ejtette ki – már a kezében volt a labda! –, majd jóvá akarta tenni a hibáját, de csak asszisztálhatott Daniele Corvia műeséséhez, amit szépen „megevett” a játékvezető, Sebastiano Peruzzo büntetőt ítélt, amit a Milan szezon elején Leccének adott kölcsönjátékosa, Massimo Oddo váltott biztosan gólra (2–0).
A második gól, főként annak körülménye megzavarta az addig sem biztos lábakon járó vendégeket, akiknek védelme a 37. percben összehozta a hazaiak harmadik találatát. Két Lecce-játékos kavarta meg a felszabadítást többször elvétő vendégeket, majd amikor Luca Antonini a tizenhatosnál elrúghatta volna a labdát, picit meglökték, így végül az amúgy lesen helyezkedő Grossmüllerhez passzolt. Ellenféltől kapott labdánál viszont nincs les, de volt gól: a középpályás higgadtan értékesítette az ajándékba kapott ziccert (3–0).. A 49. percben kispadról érkezett Alberto Aquilani passzát nyolc méterről a kaput pár perc alatt akkor már harmadszor(!) veszélyeztető Kevin-Prince Boateng lőtte a bal felsőbe (3–1)
Az 54. percben egy visszagurított labdát 19 méterről, a balösszekötő helyéről jobb külsővel vágott be a rövid, jobb felsőbe (3–2), majd a 63. percben egy szabadrúgás utáni lecsorgót – amelybe fejjel ő tolt bele – bombázott a bal alsóba, a hazai kapus, Massimiliano Benassi már csak a gólvonalon túlról kotorta ki a labdát (3–3).A három méretes pofon után összekapta magát a Lecce, de továbbra is a Milan játszott mezőnyfölényben és kapura veszélyesen. Újabb gólig viszont a hajráig kellett várniuk a vendégeknek, igaz, azzal három ponthoz jutottak. A 83. percben a hazai kapu egy szöglet után nem szabadult fel, Cassano bal oldalról kapu visszaemelt labdáját a hosszú nagy lendülettel érkező Mario Yepes fejelte be a hálóba (4–3).


Lecce–Milan 3–4 (Giacomazzi 4., Oddo 30. – 11-esből, Grossmüller 37., ill. K-P. Boateng 49., 54., 63., Yepes 83.)


NSO.hu