Recent comments

Friss Hírek

Klose vezérelte Lazio már a dobogón

A Cagliari – mely ebben az idényben még nem kapott ki hazai pályán – kezdte jobban a találkozót, az első félórában két komolyabb helyzet is adódott a hazaiak előtt, az elsőnél azonban szinte a gólvonalról tisztázták a vendégek, míg a második kísérlet elkerülte a Lazio kapuját.
A futball egyik törvénye beigazolódott, miszerint a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat: a 39. percben egy szépen kidolgozott támadás végén Cissé készített le Senad Lulicnak, a bosnyák futballista pedig mintegy 22 méterről remekül tekert a bal alsóba. (1–0)
Öt perc múlva jött a hidegzuhany a Cagliari számára: Cissé kiváló jobb oldali beadására Miroslav Klose érkezett középen, és bevetődve, csukafejessel juttatta a labdát a hálóba, a játékvezető némi hezitálás után megadta a találatot, így kétgólos Lazio-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.A fordulás után is a Cagliari volt kezdeményezőbb, a csereként beálló Víctor Ibarbo veszélyeztetett a 62. percben. A kolumbiai csatár a Cagliari eddigi kilenc bajnokiján egyaránt csereként lépett pályára.A hajrában egy másik csereember, a bajnokságban először pályára lépő Tommaso Rocchi néhány perccel beállása után megszolgálta a bizalmat: egy jobb oldali beadást fejelt remekül kapura, Michael Agazzi a kapufára tolta a bólintást, ám a kipattanóra a rutinos csatár eszmélt leggyorsabban, és a hálóba pofozta a harmadik fővárosi gólt. Rocchi a 100. gólját szerezte a Lazio színeiben.
A Lazio győzelmével feljött a harmadik helyre a tabellán, letaszította a dobogóról az egyre jobb formába lendülő AC Milant.


Cagliari–Lazio 0–3 (Lulic 39., Klose 44., Rocchi 88)


NSO.hu